DIETER OVER BRAM

“Het klinkt cliché, maar het klopt: Bram heeft mijn leven veranderd!“

Ik heb nog nooit iemand ontmoet die zo consistent positief, bemoedigend en kundig in zingen en lesgeven is als Bram. Met die positiviteit voelde ik me al halverwege de eerste proefles veilig genoeg om voluit te zingen (niet makkelijk, zullen de timide douche zangers onder u bevestigen).


In de daaropvolgende 3 jaar is dat vertrouwen slechts toegenomen, en heb ik zoveel geleerd dat het hier niet te vatten is. Bram denkt mee, hoort aan je stem welke klankkwaliteit goed is om te oefenen, draagt oefeningen aan en als die tegenvallen zoekt hij een andere weg.


Hij kan complexe begrippen simpel overbrengen, is geduldig, en is altijd enthousiast over de mogelijkheden van je stem. Ik ben regelmatig in een pesthumeur aangekomen bij Bram, maar altijd opgetogen weggegaan. Een waar toppunt in de week.


Het is puur door Bram dat ik heb kunnen meedoen aan een groot koorproject zonder eerdere ervaring met van blad zingen, en dat ik me daarna bij een kamerkoor heb mogen aansluiten.


Het klinkt cliché, maar het klopt: Bram heeft mijn leven veranderd. De eerste stap van douche zanger naar oefenles was verreweg het moeilijkst, maar als je Bram die kans geeft dan zou je willen dat je de stap veel eerder had gezet. Twijfel niet langer, waag de sprong!


Dieter Stoker - Tenor Kamerkoor Lamusa